Het boeken van een band of act via een boekingsbureau heeft een groot aantal voordelen.
Ten eerste kunt U middels één telefoontje of e-mail kiezen uit een grote diversiteit aan kwalitatief goede bands/acts. U wordt hierin bovendien bijgestaan door een vakkundig en eerlijk advies.
Ten tweede bent U verzekerd van betrouwbare contracten, waarin de zaken goed geregeld zijn, zoals het op tijd zijn van de band en wat er allemaal nodig is voor een optreden, maar ook dingen waar U misschien minder snel aan denkt, zoals belastingtechnische zaken, die voor artiesten niet zo eenvoudig liggen.
Bovendien is een boekingsbureau een regelmatige werkgever voor een bepaalde band/act, zij treden vaker voor hem/haar op, terwijl U deze band / act waarschijnlijk maar eenmaal boekt. Hierdoor weet een boekingsbureau beter wat voor vlees men in de kuip heeft en zal alleen kiezen voor betrouwbare artiesten. Andersom zal een artiest wel uitkijken om het te verknallen, want dat kan hem/haar een hoop werk kosten en niet slechts één optreden.
En tenslotte is het voor een boekingsbureau veel makkelijker voor een vervangende, vergelijkbare act te zorgen, in het geval de door U gecontracteerde artiesten door overmacht op het laatste moment niet kunnen optreden. Want stel U voor: alles geregeld tot in de puntjes, zaal aangekleed, publiek uitgenodigd, catering en dan dat fatale telefoontje: iets is gebeurd, artiest kan niet komen. Weg feest ! Ga dan nog maar eens wat nieuws zoeken in dezelfde stijl in zo’n korte tijd. Een boekingsbureau kan dat ook niet altijd, maar heeft wel veel meer mogelijkheden door haar bestand van bands en acts, kennis en contacten met andere bureau’s/ collega’s.

 
email: info@dedansendemakelaar.nl telefoon: 06 41 29 55 58